En enkel och fräsch sommardessert som alla tycker om, och som är utmärkt som avslutning på en rejäl och mäktig måltid.
Instruktioner
- Skölj bären försiktigt i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Torka bären varsamt och repa av dem från stjälken med hjälp av en gaffel. Lägg bären i en skål. Blanda dem med sockret, täck över skålen och låt bären dra tillsammans med sockret i minst 1 timme. Kör bären med sin saft i matberedare eller mixer och passera sedan blandningen genom en sil för att få bort kärnorna.
- Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd sedan försiktigt ned vinbärspurén i äggvitan. Vispa grädden hårt och blanda den med vinbär och äggvita. Ställ moussen kallt fram till serveringen och garnera med röda vinbär och mynta.
- Om du häller moussen i en form och ställer in den i frysen minst 3 timmar får du härlig vinbärsglass.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar