Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd vinbärsmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel och fräsch sommardessert som alla tycker om, och som är utmärkt som avslutning på en rejäl och mäktig måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bären försiktigt i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Torka bären varsamt och repa av dem från stjälken med hjälp av en gaffel. Lägg bären i en skål. Blanda dem med sockret, täck över skålen och låt bären dra tillsammans med sockret i minst 1 timme. Kör bären med sin saft i matberedare eller mixer och passera sedan blandningen genom en sil för att få bort kärnorna.
  2. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd sedan försiktigt ned vinbärspurén i äggvitan. Vispa grädden hårt och blanda den med vinbär och äggvita. Ställ moussen kallt fram till serveringen och garnera med röda vinbär och mynta.
  3. Om du häller moussen i en form och ställer in den i frysen minst 3 timmar får du härlig vinbärsglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.