Underbart goda bollar med fräsch sås. Servera med fullkornsspaghetti.
Instruktioner
- Skölj linserna och lägg dem i en kastrull med 5 dl kallt vatten. Koka upp, sänk värmen och sjud sakta i 15 minuter eller tills de är mjuka. Låt rinna av ordentligt och svalna en aning.
- Mosa linserna med en gaffel eller använd en stavmixer. Linserna ska mosas men ändå ska det finnas några hela linser kvar. Lägg dem i en bunke, tillsätt resterande ingredienser och rör om med en slev tills allt har blandats. Ställ smeten i kylskåpet i 30 minuter.
- Värm ugnen till 190 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Rulla 15 bollar för hand. Lägg dem på plåten och grädda dem i 15-20 minuter. Vänd var 5:e minut så att de får en fin färg och form runtom.
- Gör under tiden citronmeliss- och basilikasåsen.
Lägg alla ingredienser i en mixer tillsammans med 2 msk vatten och mixa till en krämig sås. Tillsätt lite vatten om du vill ha en lösare sås.
- Servera bullarna och såsen med fullkornsspaghetti.
Publicerat den
10 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar