Söta våfflor med rosmarin, där rödbetor ger sin fina rosa färg. Våfflorna toppas med fetaost och pepparrotshonung.
Instruktioner
- Skala och riv rödbetan grovt. Skilj äggulorna från vitorna. Vispa vitorna hårt och ställ dem kallt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret. Vispa ihop äggulorna och mjölken i en annan skål.
- Blanda ner mjölet i mjölkblandningen samt tillsätt rödbeta, rosmarin, det smälta smöret och sockret. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn. Dela dem i hjärtan eller mindre bitar.
- Blanda pepparrot och honung i en skål och ställ det åt sidan. Skär fetaosten i tärningar eller smula den.
- Servera våfflan med rucola och ost. Ringla pepparrotsblandningen över.
Publicerat den
16 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar