Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röda våfflor

 
Skriv ut

Söta våfflor med rosmarin, där rödbetor ger sin fina rosa färg. Våfflorna toppas med fetaost och pepparrotshonung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv rödbetan grovt. Skilj äggulorna från vitorna. Vispa vitorna hårt och ställ dem kallt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret. Vispa ihop äggulorna och mjölken i en annan skål.
  2. Blanda ner mjölet i mjölkblandningen samt tillsätt rödbeta, rosmarin, det smälta smöret och sockret. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn. Dela dem i hjärtan eller mindre bitar.
  3. Blanda pepparrot och honung i en skål och ställ det åt sidan. Skär fetaosten i tärningar eller smula den.
  4. Servera våfflan med rucola och ost. Ringla pepparrotsblandningen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.