Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röda vinbärskaka i långpanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Väldigt enkel kaka. Lätt att göra och smidig att göra när man får besök, då den räcker till många.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och socker till en porös smet. Blanda ner mjölet och blanda smeten väl. Häll smeten i en klädd plåt, smörj eventuellt pappret med lite olja. Strö ut vinbären över smeten. Skiva smöret tunt och lägg över kakan. Frys gärna smöret innan och använd en osthyvel, det ska vara så tunt som möjligt. Sätt in i ugnen och grädda i ca 20 minuter, tills kakan har fått en fin färg. Dela den i rutor när den har hunnit svalna lite. Lägg papper emellan bitarna, annars kladdar de ihop. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emma_lee 10 november 2009

    Den var väldigt snabb och enkel att göra och mycket god :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.