Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbets- och chévrepaj med quinoabotten

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Läcker och annorlunda paj med goda smakkombinationer. Den är dessutom glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 15 minuter i ugnen.
  3. Skala och grovriv morot, rödbeta och lök. Stek grönsakerna och lök i 1 msk olja ca 5 minuter. Tillsätt ½ tsk salt och rör ner finhackad timjan. Smula ner 200 g chévre. Häll blandningen i pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk med salt och cayennepeppar. Häll över grönsakerna. Toppa med resten av chévren i skivor och ev ett par kvistar timjan.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Lägg folie över ytan mot slutet om pajen fått tillräckligt med färg.
  6. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.