Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbets-Bourguignon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det finns ett sätt att förvandla den fylliga, vindrypande heta grytan till en vegetarisk variant. Här är nötköttet utbytt mot rödbetor och puylinser. Denna gryta smakar himmelskt! Det är viktigt att svampbitarna är rejäla för att ge grytan rätt konsistens och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna under rinnande vatten. Koka upp linserna i 1 liter vatten. Sänk till medelstark värme och sjud sakta i 15-20 minuter. Tillsätt saltet när linserna nästan är klara. Häll av vattnet, lägg på locket och ställ undan så länge.
  2. Hetta upp 2 msk olivolja i en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnsgryta på medelstark värme. Rör ner gul lök och vitlök och stek allt mjukt. Lägg rödbetor, morötter, lagerblad, timjan, salt och peppar i kastrullen och stek i 5 minuter, rör om då och då. Rör ner tomatpuré, rödvin och grönsaksbuljong och låt sjuda på låg värme i 20 minuter.
  3. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna, sänk värmen och stek svamp och pärllök mjuka och gyllenbruna, rör om då och då. Krydda efter tycke och smak och ställ undan så länge.
  4. Smaka av grytan och tillsätt mer vin, buljong eller örter om du vill. Tillsätt arrowrotredningen. Rör om försiktigt tills såsen tjocknar och blir klar. Tillsätt stekt svamp och pärllök och sjud ytterligare 10 minuter. Ta upp lagerblad och timjankvistar före servering.
  5. Fördela grytan i 4 skålar tillsammans med linserna och strö färsk timjan över. Servera gärna grytan med ett gott bröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.