Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsbiffar med bulgur och morotstzatziki

(1 kommentar)  
Skriv ut

De här biffarna är bland det godaste jag vet, och väldigt enkla och billiga. Non-egg går bra att byta ut mot en tsk bakpulver eller sojamjöl. Servera till bulgur och en morotstzatziki.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv rödbetor och potatis och hacka löken fint. Blanda 2 tsk Non egg med vatten. Rör runt ingredienserna i en bunke och häll på ströbröd. Smaka av med salt och peppar och ställ på kylning i en kvart så att ströbrödet kan suga upp en del av vätskan. Forma till biffar, vänd i sesamfrön och stek på medelhög värme.
  2. Koka upp bulgur tillsammans med 2 dl vatten, gurkmeja, curry och salt. Koka broccolin mjuk men fortfarande spänstig i en seperat kastrull. Rosta pumpakärnorna på hög värme. Blanda ner broccoli, russin och pumpakärnorna i kastrullen med bulgur när den är mjuk. Smaka av med salt, peppar och pressad lime.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mat-Tilda 12 april 2010

    Jag skall testa detta recept ikväll då detta verkar vara en god variant. Men vart tog morotstzatsikin vägen? Är medlem i Djurens rätt sedan 70-talet men har inte lyckats hela vägen mot veganlivet. Men jag jobbar mot det målet, vilket är svårt när man inte är ensam i familjen...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.