Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsbröd i långpanna

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Saftig och lättbakad bröd i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig. Blanda ner oljan och de rivna rödbetorna. Tillsätt salt, sirap och båda mjölsorterna. Arbeta degen och låt den jäsa under plastfolie i 45 minuter.
  2. Häll ut degen i en långpanna, ca 24x36 cm, och platta till den. Strö över valfria frön och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Skär brödet i rutor och grädda det mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt det svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.