Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetssallad med äpple och rödlök

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket godare och hälsosammare och utan tillsatser jämfört med köpt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt rödbetorna rinna av.
  2. Blanda under tiden ihop majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Smaka av! (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)
  3. Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Rör direkt ner i dressingen.
  4. Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg. Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering.
  5. Serveringstips: Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.
  6. Hållbarhet och förvaring: Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • kokos 23 december 2009

    Den här receptet tyckte jag om. Återkommer med kommentarer efter Jul. =) Men jag ser fram emot att testa. Tack för receptet!

  • aaannnaaa 24 december 2009

    Lagade denna igår och provsmakade direkt men då blev jag lite besviken, men imorse gjorde jag en macka med köttbullaoch rödbetssallad och det var kanon! Mycket godare när den fått stå och dra sig över natten. Klar femma!! God jul och tack för ett vinnande recept =)

  • kivika 13 januari 2010

    Lagade denna Rödbetssallad till julbordet sista julen, men garderade mej med lite färdigköpt också. Gissa vilken det blev kvar utav. Ja inte var det den hemlagade i alla fall. Satt i dag och längtade efter denna sallad igen, så nu sparar jag receptet. Tack

  • MrsG 13 januari 2010

    Kanon gott! Detta är något som jag inte ätit sedan jag flyttade hit till USA. Smakar bättre än den man kan köpa i Sverige på affären. Kommer göra denna många gånger!!!! Högsta betyg helt klart!!!!!

  • fiiacarlsson 26 december 2010

    Denna är grym.. riktigt gott :)

  • tossan82 16 december 2011

    Jag gjorde den här rödbetssalladen förra julen och den kommer självklart finnas på julbordet i år också. Fantastiskt god, en solklar femma!

  • Shoutoutloud 4 januari 2012

    har aldrig ätit rödbetssallad innan. gjord nästan exakt detta recept men i det var det gul löäk. otroligt gott och alla tyckte det. de sa att den var mkt fräschare än köpes. oerfekt att göra och ta med sig om man ska bort på julafton!

  • Towskij 21 september 2012

    Det behövs väl knappast mer beröm till det här receptet men jag vill ändå säga att den var supergod och går precis lika bra att göra på färska, kokta rödbetor :) Livar verkligen upp tråkiga lunchköttbullar!

  • bj_orn 18 december 2012

    Riktigt god även med gul lök i !!! Kommer att göras igen..

  • flabban 22 december 2012

    Mycket god rödbetssallad. Tillsatte lite flytande honung också och den blev ännu godare. En klar 5:a. Tack för ett bra recept.

  • OSTRON 6 oktober 2015

    Mycket god rödbetssallad godare än köpesallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.