Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röde Janssons lökpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rödlökspaj med mycket Jansson-smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i mindre klickar och använd nyporna för att blanda med mjölet. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en smidig deg. Kavla eller tryck ut den i en pajform. Ställ kallt i en halvtimme eller mer.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva lökarna tunt. Stek i oljan tills de är mjuka. Krydda med örterna, salt och peppar.
  3. Förgrädda pajskalet i tio minuter. Sprid sedan ut gräddfilen på bottnen, smula över getost och hackade valnötter. Lägg på ansjovisen och sedan löken. Sprid den rivna osten överst. Tillbaks till ugnen. Grädda ca 30 minuter.
  4. Njut med en lätt kyld ale och några Romanticatomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.