Detta färgstarka bakverk blir en given succé bland alla pajvänner. Vem kan motstå friska apelsinskivor i ett härligt pajskal med mandelsmak och ett blankt gelétäcke
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på rivjärn eller i en matberedare. Blanda rivet med matfettet.
- Blanda mjöl och bakpulver noga. Blanda det med mandelmassan till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt det kallna.
- Gör fyllningen. Vispa grädden. Tillsätt kesella, florsocker och kakao. Rör allt till en jämn kräm. Häll den i pajskalet.
- Skala och riv apelsinerna tunt. Fördela röda och vanliga apelsinskivor växelvis i pajskalet.
- Gör garneringen. Smält gelén i en kastrull eller i mikron. Låt den svalna något. Skeda gelén över apelsinskivorna. Låt pajen stå kallt tills den ska serveras.
Publicerat den
4 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar