Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödgul paj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Detta färgstarka bakverk blir en given succé bland alla pajvänner. Vem kan motstå friska apelsinskivor i ett härligt pajskal med mandelsmak och ett blankt gelétäcke

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på rivjärn eller i en matberedare. Blanda rivet med matfettet.
  2. Blanda mjöl och bakpulver noga. Blanda det med mandelmassan till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt det kallna.
  3. Gör fyllningen. Vispa grädden. Tillsätt kesella, florsocker och kakao. Rör allt till en jämn kräm. Häll den i pajskalet.
  4. Skala och riv apelsinerna tunt. Fördela röda och vanliga apelsinskivor växelvis i pajskalet.
  5. Gör garneringen. Smält gelén i en kastrull eller i mikron. Låt den svalna något. Skeda gelén över apelsinskivorna. Låt pajen stå kallt tills den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.