Rödkål

Min mormor från Skåne och min mamma från Blekinge, hade alltid rödkål och brunkål på julbordet när vi växte upp. Nu bjuder min brorson mig på det på julafton.
Rödkål är klassisk julmat för mig...

Rödkål
Källa: Internet
Uppladdad av: MrsC
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3/4 - 1 kg rödkål
1 gul lök
2 msk margarin , smör eller olja
2 äpplen
( 1 dl russin)
5 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
1 tsk salt
2 tsk socker
1 msk vinättika eller citron eller vinbärssaft

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
13702
Sparat:
253

Gör så här

Skölj kålen.
Skär den i strimlor.
Skala och skär löken i mindre bitar.
Fräs fettet i en gryta.
Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen.
Låt alltsammans steka saktaq under lock omkring 1 timme.
Rör då och då i kålen.
Smaksätt med salt, socker och vinättika eller citronsaft.
Vinbärssaft kan ersätta socker, vinättika och citron.
Servera rödkål till fläskstek, revbensspjäll, gås, fårfiol m.m
Servera på julbordet.

LIKNANDE RECEPT

Helstekt kalkon
av MrsC
över 2 månader
Kaxholmens cole
över 2 månader
Dansk fläskstek
av Prima
över 2 månader
Dansk Flaeskest
av danolof
över 2 månader
Julsallad med v
av lennali
över 2 månader
Rödkålssallad
av sikaal
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Gör din egen rö
över 2 månader