Rödkål

Min mormor från Skåne och min mamma från Blekinge, hade alltid rödkål och brunkål på julbordet när vi växte upp. Nu bjuder min brorson mig på det på julafton.
Rödkål är klassisk julmat för mig...

Rödkål
Källa: Internet
Uppladdad av: MrsC
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3/4 - 1 kg rödkål
1 gul lök
2 msk margarin , smör eller olja
2 äpplen
( 1 dl russin)
5 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
1 tsk salt
2 tsk socker
1 msk vinättika eller citron eller vinbärssaft

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
13257
Sparat:
237

Gör så här

Skölj kålen.
Skär den i strimlor.
Skala och skär löken i mindre bitar.
Fräs fettet i en gryta.
Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen.
Låt alltsammans steka saktaq under lock omkring 1 timme.
Rör då och då i kålen.
Smaksätt med salt, socker och vinättika eller citronsaft.
Vinbärssaft kan ersätta socker, vinättika och citron.
Servera rödkål till fläskstek, revbensspjäll, gås, fårfiol m.m
Servera på julbordet.

LIKNANDE RECEPT

av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
av Prima
över 2 månader
av danolof
över 2 månader
av sikaal
över 2 månader
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader