Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinbärsgelé

 
Skriv ut

Visst är det gott med egengjord gelé! Gelé är gott till kött, kyckling och som smaksättare i sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1 kg vinbär= 2 liter vinbär
  2. Rensa vinbären men de behöver inte repas.
  3. Koka bär och vatten i ca 10 minuter.
  4. Låt bären självrinna i en silduk på ställning över en gryta.
  5. Mät upp den avrunna saften.
  6. Koka upp saften och rör ner 1 påse gul Melantin i 1 l kokande, osockrad saft.
  7. Koka i 1 minut.
  8. Rör ner lite socker i taget. Koka 1 minut till. Beräkna koktiden från när hela massan kokar.
  9. Ta av kastrullen från värmen, skumma och häll i Atamonsköljda glas.
  10. Häll upp gelén i glas- eller plastburkar. Låt stelna.
  11. Paraffinera och sätt på lock.
  12. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.