Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

En enkel och god rödvinssås som passar till de flesta kötträtter. Orginalreceptet är gjort med potatismjöl, men jag föredrar Maizenamjöl eftersom man kan koka den en liten stund då. (Används potatismjöl så ska den endast koka upp och sen tas från värmen)

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp sky eller buljong, rödvin och tomatpuré i en liten kastrull. Rör ut mjölet med lite vatten. Häll i redningen under omrörning och låt såsen koka i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.