Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinssås Till den helstekta älgfilén

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Jättegod...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, hacka och fräs löken mjuk i smöret utan att den får färg. Strö över sockret och låt det smälta.
  2. Häll på vin, vatten och viltfonden. Koka ihop tills hälften återstår. Sila såsen och kasta bort löken.
  3. Koka upp såsen och smaka av med lite salt. red av med maizenan utrört i lite vatten. Blanka av såsen med smöret.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 9 januari 2011

    Jättegod sås. Passade perfekt till älgen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.