Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökig paprikagräddsås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna paprikasås är som klippt och skuren för allt grillat eller stekt kött. Spred även nu i smällkalla januari en lätt arom av sommarens grillkvällar. På bilden serverad till ”Panerade ost och paprikabiffar” som också finns på MK.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka paprikan och grovriv morötterna. Fräs det skurna i smöret så det slaknar och börjar få lite färg. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt mjölk, grädde, liquid smoke och smulad buljongtärning. Koka upp under omrörning. Låt småsjuda på svag värme i 10-15 minuter, så alla smaker får koka ihop. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.