En smakrik salsa som pasar till milda rätter.
Instruktioner
- Ger ca 3 dl salsa
- Lägg chilifrukten i en liten skål och täck med 4 msk hett vatten. Låt den stå i 20 minuter och kör den sedan med en handmixer till en puré tillsammans med hälften av blötläggningsvattnet.
- Trä tomaterna och paprikan på grillspett och grilla dem tills skalet mörknar och spricker, tomaterna behöver bara några minuter, paprikan tar längre tid. Låt dem svalna och dra sedan av skalet. Ta ut fröna ur paprikan och hacka sedan tomater och paprika.
- Lägg dem sedan i matberedare tillsammans med salladslöken, chilipurén, havssalt och svartpeppar. Kör aalltsammans till en grov puré. Lägg såsen i en skål och rör ner limesaft och de hackade korianderbladen. Serveras kall eller rumstempererad.
Publicerat den
19 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar