Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökig salsa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En smakrik salsa som pasar till milda rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 3 dl salsa
  2. Lägg chilifrukten i en liten skål och täck med 4 msk hett vatten. Låt den stå i 20 minuter och kör den sedan med en handmixer till en puré tillsammans med hälften av blötläggningsvattnet.
  3. Trä tomaterna och paprikan på grillspett och grilla dem tills skalet mörknar och spricker, tomaterna behöver bara några minuter, paprikan tar längre tid. Låt dem svalna och dra sedan av skalet. Ta ut fröna ur paprikan och hacka sedan tomater och paprika.
  4. Lägg dem sedan i matberedare tillsammans med salladslöken, chilipurén, havssalt och svartpeppar. Kör aalltsammans till en grov puré. Lägg såsen i en skål och rör ner limesaft och de hackade korianderbladen. Serveras kall eller rumstempererad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.