Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt laxrulle med getost och basilika

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Rökt laxrulle med oströra (getost + färskost), basilika. Kan förberedas en dag innan.

Ingredienser

Instruktioner

Ta bort getostens yttersta, hårda skal med potatisskalare, tärna inkråmet grovt. Rör ihop med färskost, crème fraîche, salt, peppar och muskot, vänd i persiljan till sist. Bred ut 2 stycken halvmeterslånga bitar plastfolie var för sig på bänken. Täck knappt hälften av varje ark med laxskivor, där de brunaktiga små partierna klippts bort. 5 cm i varje kortände kan lämnas fria, plasten ska bara vikas om där så småningom. Täck nu laxen med basilikablad. Fördela ostfyllningen i en korv längs varje laxlångsida och rulla ihop tätt som en rulltårta med plastens hjälp. Se bara till att inte plasten rullas in i laxrullen, den ska vara utanpå! Kläm korven försiktigt jämn, vik plasten runt ändarna och kyl. Skäres med lätt hand och vass kniv, som torkas ren mellan varje snitt. (Kan göras helt färdig för uppskärning en dag i förväg.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.