Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt renmousse

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Slå ett slag för de Norrländska råvarorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelantinblad i kallt vatten ca 5 min. Hacka den rökta rensteken smått, eller kör den i en mixer. Tillsätt creme fraiche, grädde, bostongurka och pepparrot. Blanda och smaka av med salt och peppar.
  2. Ta upp och krama ur gelantinbladen. Smält dem sedan på svag värme i en kastrull. Rör ner ner rensmeten. Lägg smeten sedan i en plastfoliebeklädd form och ställ sedan kallt minst ca 3 timmar.
  3. Till serveringen : Forma smeten med en matsked till ovala bollar och lägg sedan upp på en tallrik. Garnera med sallad , strimlad gurka och ev. rädisor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.