Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rofruktsgratäng med älgskav

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt-i-ett-lådor är så praktiska! Här är en god gratäng med potatis, grönsaker och älgskav.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor. Ansa och skiva purjon. Lägg i en smord ugnssäker form.
  3. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll på grädden.Ställ in i ugnen.
  4. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Bryn älgskav svamp och vitlök i 1 msk smör.
  5. Tillsätt tomatpurén och lår bryna med på slutet. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  6. Ta ut gratängen efter 35 minuter. Lägg älgskavsröran i en rad i mitten av formen. Strö över osten
  7. Ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter (täck ev med folie de sista 10 minuterna om ytan får för mycket färg).
  8. Ta ut formen och strö krossad rosépeppar över.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • karl-astrid 11 oktober 2008

    Jättegott , mina gäster var väldigt nöjda!

  • rosatalo 23 juli 2012

    Helt perfekt. Blev mycket uppskattad av gästerna och husfolket. Plus för att det var så enkelt att tillaga, skippade rosépepparn dock.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.