Den här salladen har min man gjort i många år och våra gäster som kommer på sommaren säger alltid: får vi Rolands goda potatissallad. Den salladen passar bra till allt grillat. Låt den gärna stå kallt och dra i 3-4 timmar innan servering. Ni måste bara prova den, det finns inget godare!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Eftersom man bara måste prova den eftersom det inte finns något godare och jag allmännt gillar potatissallad så gjorde jag precis just detta, provade den. Mitt intryck: Himla många ingredienser (skärande, hackande, skivande) och micklande med vispad grädde. Nu är jag ingen fena i köket generellt (bättre på att äta än att laga) men jag tyckte det var en himla massa gräddfil & vispgrädde i receptet. Gjorde dubbel sats (eftersom det inte finns något godare) och glömde hälften av både grädden & gräddfilen men upplevde ändå att det blev ganska "blött". En sak jag brukar fundera på ang. potatissallader som innehåller smörgåsgurka är om den skall sköljas i vatten eller bara rinna av innan man hackar och blandar i den. Brukar aldrig stå i recepten. Har (efter den första potatissalladen med smörgåsgurka jag gjorde) tillämpat självbevarelsedriften och sköljt i vatten. Vet inte om detta är tanken eller inte? Smaken var absolut god men inte något herrejössesgott på något sätt. Lägg till tiden det tar att göra den så blir det inget jag gör igen. Var dock kul att prova den. Hälsningar /Micke