Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rolands goda kalla färskpotatissallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här salladen har min man gjort i många år och våra gäster som kommer på sommaren säger alltid: får vi Rolands goda potatissallad. Den salladen passar bra till allt grillat. Låt den gärna stå kallt och dra i 3-4 timmar innan servering. Ni måste bara prova den, det finns inget godare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva den kokta färskpotatisen. Strimla paprikan fint. Skala äpplet och finhacka det. Skär purjolöken i tunna skivor. Finhacka smörgåsgurkan. Strimla den färska gurkan .
  2. Vispa grädden hårt. Blanda i majonnäs och gräddfil. Tillsätt paprikapulvert. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Varva grönsakerna med gräddfilsblandningen och blanda runt försiktigt.
  4. Låt potatissalladen stå i kylen minst 3-4 timmar.
  5. Garnera den med finklippt gräslök och fint skivade rädisor.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mickeng 4 augusti 2016

    Eftersom man bara måste prova den eftersom det inte finns något godare och jag allmännt gillar potatissallad så gjorde jag precis just detta, provade den. Mitt intryck: Himla många ingredienser (skärande, hackande, skivande) och micklande med vispad grädde. Nu är jag ingen fena i köket generellt (bättre på att äta än att laga) men jag tyckte det var en himla massa gräddfil & vispgrädde i receptet. Gjorde dubbel sats (eftersom det inte finns något godare) och glömde hälften av både grädden & gräddfilen men upplevde ändå att det blev ganska "blött". En sak jag brukar fundera på ang. potatissallader som innehåller smörgåsgurka är om den skall sköljas i vatten eller bara rinna av innan man hackar och blandar i den. Brukar aldrig stå i recepten. Har (efter den första potatissalladen med smörgåsgurka jag gjorde) tillämpat självbevarelsedriften och sköljt i vatten. Vet inte om detta är tanken eller inte? Smaken var absolut god men inte något herrejössesgott på något sätt. Lägg till tiden det tar att göra den så blir det inget jag gör igen. Var dock kul att prova den. Hälsningar /Micke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.