Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rolands goda köttfärslimpa Rolands goda köttfärslimpa
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod köttfärslimpa med grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra blandfärsen och platta ut den till en rektangulär form på aluminiumfolie.
  2. Lägg på de frysta grönsaker i en sträng på blandfärsen. Klipp baconet, hacka äpplet och lägg ovanpå grönsakerna. Klipp persiljan och lägg den överst.
  3. Rulla ihop köttfärslimpan med hjälp av folien. Lägg rullen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 30 min.
  4. Öppna upp folien på ovansidan så att det blir färg på köttfärslimpan och låt den stå i ugnen ungefär 10 min till. Eller tills köttfärslimpan har fått fin färg.
  5. Häll på lite vatten i folien när du öppnar upp den, du får då en sky som du sedan kan göra en god sås på.
  6. Sås: Häll skyn i en kastrull. Red av med Maizena tillsätt matlagningsgrädde och smaksätt med kalvfond, soja, salt och peppar.
  7. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, såsen, kokta morötter, äppelmos och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Vivecal 4 januari 2010

    Efter att jag är helt slut på allt vad mat är. (Julmat och nyår) Smakar detta jättegott ger dig 3 p. Tack för receptet..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.