Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romkaka med mandel och frukt

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En härlig kaka som håller sig saftig hela julen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje. Rör i rom i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel, russin, tranbär och ingefära. Vänd ner blandningen i äggsmeten till en slät smet.
  3. Fyll en mord och bröad form, ca 1½ liter med smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 80-90 minuter. Känn med en sticka att den är färdiggräddad. Låt kakan svalna i formen i ca 10 minuter och sedan på ett galler.
  4. Rör ihop florsocker och citronsaft. Glasera kakan och dekorera den med tranbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.