Vad glad jag blev när jag hittade detta recept, var övertygad den var borta. Rompope är ganska vanligt i Mexico, till kaffet. Lite bökigt att göra, men väl värd arbetet.
Instruktioner
- Skålla och skala mandel, när den har torkat, mal ner den, blanda med strösocker.
- Koka upp mjölk och grädde i en 3 l kastrull ihop med bikarbonat, sänk värmen, häll i socker och nötblandningen, vaniljsocker, kanelstänger, riven muskotnöt och salt, nu skall den bara sjuda.
- Låt den sjuda tills den reducerats till hälften, ca 2-3 timmar, rör om ofta mot botten, så den inte bränns fast i botten, när den har reducerats, tas den från plattan, låt svalna.
- Vispa äggulorna lätt, häll dem sedan i den avsvalnade mjölkblandningen, blanda mycket noga, låt kallna. Häll blandningen genom en finmaskig sil, blanda nu i rom,
OBS: Rom och mjölkblandning skall ha samma temperatur. Sila ev. en gång till så att den blir helt slät.
- Tappa upp på väl rengjorda flaskor, kan drickas nu, men är godare om den får stå minst en vecka. Kan förvaras upp till 5-6 månader i kylskåp, eller tre månader på sval plats.
Publicerat den
19 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkligen jätte god!