Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romrussin- och tobleronetårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Färdig i frysen! Godistårtan är lätt och rolig att göra och blir verkligen något att ta fram och överraska med när det är dags för kalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och socker, häll i russin och rom och låt kallna.
  2. Separera gulor från vitor. Det är viktigt att vitorna helt rena och läggs i en skål.
  3. Vispa äggulor och socker pösigt och mosa ner philadelphiaosten
  4. Sila upp russinen och hacka hälften av dem grovt. Hacka all chokladen grovt och ta undan hälften till garnering. Blanda både hela och hackade russin samt hälften av chokladen med äggsmeten.
  5. Vispa äggvitorna till fast skum med ren och fettfri visp.
  6. Vispa grädden och vänd och blanda den och äggviteskummet med ägg smeten.
  7. Lägg marängbotten i en 34 cm form med löstagbar kant. Häll i smeten och frys tårtan minst 5 timmar.
  8. Lägg upp tårtan garnera den med resten av den hackade Tobleronen och temperera den minst 40 min i kylskåp inför serveringen så att den hinner bli riktigt gott krämig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.