Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romrussinkakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Fantastiskt sega, romspetsade kakor som är alldeles lagom söta. Romrussinkakorna blir bara godare efter några dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen att dra i rommen i några timmar. Låt dem rinna av på ett hushållspapper.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda smör och socker till en jämn smet. Tillsätt russin och mjöl blandat med bakpulver. Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna lätt med en gaffel eller en kakstämpel. Grädda dem mitt i ugnen i 7-8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.