Sommar i glas! Gott till glass eller vispad grädde. Under bär- och fruktsäsongen kan man fylla på krukan. Men var noga med att behålla förhållandet mellan sprit, socker och frukt. Blåbär, hallon och björnbär är inte lämpliga. Men jordgubbar, persikor, plommon, körsbär, vinbär, krusbär (urkärnade), fasta päron och vindruvor går utmärkt att använda.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Provade receptet men kom underfund med att det ska vara ½ kg socker till 1 kg bär. Sockret löste sig inte och andra recept på Internet har förhållandet hälften socker i vikt av bären. Vet sedan tidigare att Romtopf är toppengott.
Efterrätts tips: Lägg lite färdig risgrynsgröt i botten på ett cocktailglas. Slå över lite Romtopf med bär och "saft" Toppa med en klick vispad grädde. Jag lovar att det blir succé och det är såååå enkelt