Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosèpepparstek

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gjorde detta underbara kött idag,jättegott blev det. Tur jag knäppte kort först, maten tog helt slut.

Ingredienser

Instruktioner

Ta kryddorna och kör dom i en mortel. Gnid in köttet med kryddorna. Smält smör i en stekgryta, lägg i köttet och bryn det fint runtom. Slå på 7½ dl vatten, lägg i 2 grönsaksbuljongtärningar, 1 dl outspädd rödvinbärssaft, ½ dl soja, 8 enbär, 8 rosépepparkorn och låt köttet småkoka i det i en halvtimme. Vänd då köttet och låt det fortsätta småkoka ytterligare 1 timme. Klart att servera.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ekeliden 12 december 2010

    Det var precis så gott som du skrev.!Såsen var ljuvlig enligt våra gäster och inte en smula mat blev över. Tack!

  • Marre73 12 december 2010

    Tack för kommentaren,letade i kryddhyllan när jag skulle göra steken och chansade med rosèpeppar, tack o lov att det blev bra.

  • farmoringer 2 januari 2013

    Tack för ett gott recept. Gjorde nästan som det stod. Hade ingen saft använde gele istället. Min stek var bara på 6hg men jag använde nästan hela kryddmängden som du skrivit. Var bara svartpepparn jag minskade på. Men jättegott så tack för receptet.. / Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.