Kanske tidernas snyggaste och godaste biffar tillsammans med picklad rödlök, pepparrotsyoghurt och grillad sparrissallad. En färggrann, smakrik och spännande måltid!
Smeten ska vara väldigt lös, men var inte orolig, biffarna håller ihop finfint i stekpannan.
Instruktioner
- Rosa blomkålsbiffar:
Skär blomkålen i mindre buketter. Koka dem mjuka i ca 10 minuter, tills de är mjuka men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt svalna något. Häll sedan ner i en matberedare. Hacka rödlöken och vitlöksklyftan. Riv rödbetorna.
- Släng ner i matberedaren och mixa allt till en slät puré. Skrapa ner i en bunke. Rör ner majsstärkelse, ris- eller majsmjöl, torkad rosmarin, salt och svartpeppar. Smeten ska vara väldigt lös. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Forma biffar och droppa ner i stekpannan. Stek gyllenbruna på båda sidor.
- Picklad rödlök:
Skiva rödlökarna och lägg i en skål. Koka upp vatten, socker och ättikssprit i en kastrull. Häll över rödlöken och låt allt svalna. Förvara i kylskåpet.
- Pepparrotsyoghurt:
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Klart!
- Grillad sparrissallad:
Skär av den nedersta, träiga delen på sparrisen. Stek den sedan gyllenbrun i lite olivolja i en grillpanna. Sprid ut sallad och groddar på ett serveringsfat. Fördela den grillade sparrisen över. Toppa med de nystekta rosa blomkålsbiffarna, picklad rödlök och de rostade valnötterna. Servera allt med pepparrotsyoghurten.
Publicerat den
11 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar