Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa hjärtbakelse med kärlek i smaken

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En helt juvlig tårta eller bakelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär mandelmassa och smör i bitar och blanda i matberedaren. Rör in äggen. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och arbeta ihop till en bredbar smet.
  2. Klipp två rundlar av bakplåtspapper, 24 centimeter i diameter. Bred ut smeten på papperen och grädda lätt gyllene mitt i ugnen i 175 grader cirka 10 minuter. Låt kallna, täck och lägg dem i frysen.
  3. Smörkräm: Elvispa ägget fluffigt i 10 minuter. Tillsätt små bitar av både smör och margarin samt vaniljsocker. Vispa fettet långsamt tillsammans med ägget.
  4. Koka upp vatten och socker till en lag. Hälften av lagen används i smörkrämen, använd resten till något annat som ska sötas.
  5. Häll hälften av den kokande sockerlagen i en tunn stråle ner i smörblandningen under vispning. Det blir först en tunn soppa som ser ut att skära sig. Men fortsätt vispa och öka hastigheten till medel. Vispa krämen 25–30 minuter tills den är fluffig som maräng.
  6. Montering: Dra pappret av de frysta bottnarna. Bred sylt på den ena bottnen och lägg den andra över. Bred smörkrämen med en stekspade på den övre bottnen och jämna till ytan och kanten. Sätt tårtan i kylen minst 30 minuter tills smörkrämen känns fast.
  7. Garnering: Rulla ut det färdigköpta marsipanlocket och lägg det över tårtan. Klappa till utmed kanten och skär bort överflödig marsipan.
  8. Nu kan du ta ut hjärtan med mått och få bakelser om så önskas. Det behövs ett högt mått som tar ut hela biten på en gång. Eller markera med hjärtmått ovanpå marsipanlocket på tårtan så att det blir hjärtmönster i marsipanen. Sätt in tårtan eller bakelserna i kylskåpet.
  9. Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller i vattenbad. Låt inte chokladen bli för varm, utan bara flytande. Pensla choklad runt om tårtans kant.
  10. Bakelserna måste doppas i chokladen tills kanterna täckts, vilket kan vara lite besvärligt. Kanterna kan inte penslas eftersom smörkrämen då dras med av penseln.
  11. Ställ tårtan eller bakelserna i kylskåpet tills servering. De ska serveras kalla och smakar ljuvligt till starkt, svart kaffe eller mörkt te.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.