Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa kavringstårta med matjesfyllning

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Den här goda, drömrosa tårtan passar utmärkt som tilltugg, förrätt eller på ett buffébord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kavringen för hand eller i en matberedare. Bryn smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Låt stå i kylen i ca 20-30 minuter, tills de har stelnat.
  2. Blanda alla mejeriprodukter i en bunke tillsammans med hackade rödbetsskivor. Mixa till en slät smet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter eller tills de mjuknat.
  3. Skär 1½ burk av matjessillfiléerna i tärningar, lägg resten kallt till dekoration. Spara spadet från en burk till gelatinbladen. Skala och finhacka löken. Rör ner matjestärningarna, löken och citronsaften i smeten.
  4. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält dem tillsammans med matjesspadet på svag värme i en liten kastrull. Blanda först gelatinet med lite av sillblandningen och vänd sedan ner det i resten av fyllningen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll fyllningen i formen. Bred ut den i ett jämnt lager och låt stå kallt i 3-4 timmar. Garnera med rödlöksringar, matjessill, röd mangoldsallad, dillkvist och citronklyfta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.