Den här goda, drömrosa tårtan passar utmärkt som tilltugg, förrätt eller på ett buffébord.
Instruktioner
- Smula kavringen för hand eller i en matberedare. Bryn smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Låt stå i kylen i ca 20-30 minuter, tills de har stelnat.
- Blanda alla mejeriprodukter i en bunke tillsammans med hackade rödbetsskivor. Mixa till en slät smet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter eller tills de mjuknat.
- Skär 1½ burk av matjessillfiléerna i tärningar, lägg resten kallt till dekoration. Spara spadet från en burk till gelatinbladen. Skala och finhacka löken. Rör ner matjestärningarna, löken och citronsaften i smeten.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält dem tillsammans med matjesspadet på svag värme i en liten kastrull. Blanda först gelatinet med lite av sillblandningen och vänd sedan ner det i resten av fyllningen. Smaka av med salt och peppar.
- Häll fyllningen i formen. Bred ut den i ett jämnt lager och låt stå kallt i 3-4 timmar. Garnera med rödlöksringar, matjessill, röd mangoldsallad, dillkvist och citronklyfta.
Publicerat den
15 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar