Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa prinsesstårta

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En riktigt smarrig tårta. Den har en fluffig underbar fyllning med vanilj- och citronsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175º
  2. Smörj och bröa en rund form, ca 22 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Vänd ner detta i smeten och blanda om väl. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan stå en stund innan den stjälps upp på bakduk. Låt kakan svalna. Skär tårtan i 3 bottnar. Den översta ska vara knappt 1 cm tjock.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka marsánkrämen enligt förpackningens anvisningar. Krama ur gelatinbladen, lägg ner dem i den varma krämen och rör om. Blanda den vispade grädden i krämen, när krämen börjar tjockna. Smaksätt med vaniljsocker, citronlikör och rivet citronskal. Låt krämen bli tjock. Lägg samman bottnarna med gräddkrämen emellan. Spar lite kräm. Låt fyllningen bli lite högre på mitten så blir tårtan bullig, när den översta tunna bottnen lagts på. Bred resten av krämen ovanpå och runtom kanten.
  4. Färga marsipanen med hushållsfärg eller tårtdekorationsfärg och kavla ut den till en tunn slät kaka. Den är enklast att kavla ut mellan två bakplåtsdukar i teflon. Ta bort den övre duken och för försiktigt över marsipankakan på tårtan utan att det blir några veck nertill. Jämna till med sporre eller kniv runt om tårtan.
  5. Gör en kantdekoration och en ros av överbliven marsipan. Rosen gör du enklast genom att lätt föra baksidan av en matsked över en marsipankula (ta lite florsocker till hjälp) så att du får flortunna blad som sedan kan sättas samman till en ros. Dekorera med citronmelissblad och pudra över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Evelinde 30 januari 2010

    KAn man byta ut potatismjölet mot majstärkelse? Bor i Kanada och det finns inte här? Vill baka det till stumpans födeledag i morgon,så behöver hjälp asap! Tack på för hand!

  • mire 30 januari 2011

    Bra smaker, men jag fick väldigt mycket botten och inte fullt så mycket fyllning. Blev tyvärr lite torrt och jag monterade tårtan samma dag. Blir kanske bättre om man lägger ihop den tidigare så den får "sätta" sig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.