Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa rotfruktssoppa

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

En soppa på rotfrukter som blir härligt röd/rosa av rödbetor! Det var svårt att ange antal portioner, eftersom storleken på råvarorna kan variera väldigt mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och rotfrukterna och skär i bitar. Potatisen bör vara i något större bitar än övriga rotfrukterna pga längre koktid. Skala löken och hacka/strimla grovt.
  2. Hetta upp oljan i en soppkastrull. Fräs löken i några minuter. Rör sedan i ca 1 krm chilipeppar (eller mängd efter smak) och en pressad vitlöksklyfta.
  3. Lägg i rotfrukterna och potatisen. Smula över buljongtärningen och häll på vatten så att rotfrukterna täcks. Koka försiktigt under lock i 15-20 minuter, tills rotfrukterna blivit relativt mjuka.
  4. Häll av kokspadet, men spara det! Mosa eller mixa rotfrukterna+löken m.m. till mos. Häll tillbaka i kastrullen och späd med kokspad till önskad konsistens. Du kan nu även ha i crème fraiche om du vill - det ger soppan en mer rosa än röd färg.
  5. Häll i kikärtorna. Kom ihåg att hälla av spadet och skölja kikärtorna, om du använder konserv.
  6. Krydda med oregano och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja innan servering. Servera med en bit gott, grovt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.