Festlig och frisk hallonglass med smak av kokos.
Instruktioner
- Smula kexen i matberedare och hacka ihop dem med smöret. Tillsätt honungen.
- Klipp ut ett bakplåtspapper och täck botten i en rund form med löstagbar kant. Tryck ut smuldegen i formen, även upp på kanterna.
- Mosa hallonen och passera dem gärna genom en sil så att kärnorna försvinner. Bland moset med saften. Vispa äggulor och florsocker krämigt. Blanda hallonmoset och kesellan. Rör i äggsmeten.
- Vispa grädden till ganska hårt skum och vänd ner den i krämen. Fyll pajskalet med krämen.
Täck över formen och låt den stå i frysen 4-5 timmar.
- Tag ut formen ca ½ timme innan glassen ska serveras. Lossa formen och garnera med hallon. Strö över kokosflingor.
Publicerat den
8 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar