Potatiskroketterna och skysåserna går utmärkt att förbereda och förvara i kylen.
Instruktioner
- Potatiskroketter: Skala och koka potatisen i lätt saltat vatten. Häll av vattnet, ånga av och pressa potatisen. Blanda med riven ost, äggulor och olja. Smaka av med salt och peppar. Rulla till ca 30 bollar, ca 30 g styck. Ställ nollarna i kylen tills de ska paneras och friteras.
- Svartvinbärssky: Smält sockret på medelvärme i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt svarta vinbär, rödvin och koka tills sockret smälter igen. Häll i kalvfond och koka ihop till hälften ca 3 dl återstår. Sila.
- Kantarellsky: Fräs scharlottenlök och kantareller i smör. Häll på rödvin, vatten och kalvfond och koka ihop tills 3 dl återsår. Mixa såsen och smaka av med salt och peppar.
- Hit kan förberedas.
- Saltbakad vitlök: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg slat i botten av en ugnsäker form. Vänd vitlökarna i olja, salt och peppar. Baka dem i mitten av ugnen ca 20 min tills de är gyllenbruna.
- Servering: sätt ugnen på 125 grader. krydda köttet och bryn det runt om i smör. Efterstek i mitten av ugnen till 60 grader, 20-25 min. Låt vila 10 min i smör- eller bakplåtspapper.
- Stek svampen i smöret och smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp olja till 180 grader till potatiskroketterna. Vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Fritera några åt gången tills de är gyllenbruna och genomvarma. Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Hetta upp svartvinbärsskyn och vispa ner det rumsvarma smöret. Hetta även upp kantarellskyn.
- Skär upp köttet servera med potatiskroketter svamp, vitlök samt svartvinbärssky och kantarellsky
Publicerat den
26 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar