Chokladkaka från Capri, en härligt smarrig kaka.
Gör den gärna en dag innan servering.
Instruktioner
- Ugnsvärme 175 c
Smörj o bröa en rund springform ca 2 liter.
- Bryt sönder chokladen i en mellanstor bunke, ställ den över vattenbad, smält chokladen på svag värme.
Klicka ner smöret och rör tills det smälter. Tillsätt sockret.
- Rör ner äggen ett i sänder i chokladblandningen.
Mal mandeln, och blanda torra ingredienserna.Tag skålen från värmen.
Tillsätt mjölblandningen, rör om ordentligt. Häll smeten i formen.
- Grädda i cirka 50-55 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakan stå o stilla sig innan den stjälps upp.
- Smält resterande choklad och ha i några droppar olja,bred den över kakan.
Garnera med kanderade rosenblad.
- Låt stå svalt tills servering, gärna vila ett dygn då smaken framträder desstu mer.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar