Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosen från Capri

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Chokladkaka från Capri, en härligt smarrig kaka. Gör den gärna en dag innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 175 c Smörj o bröa en rund springform ca 2 liter.
  2. Bryt sönder chokladen i en mellanstor bunke, ställ den över vattenbad, smält chokladen på svag värme. Klicka ner smöret och rör tills det smälter. Tillsätt sockret.
  3. Rör ner äggen ett i sänder i chokladblandningen. Mal mandeln, och blanda torra ingredienserna.Tag skålen från värmen. Tillsätt mjölblandningen, rör om ordentligt. Häll smeten i formen.
  4. Grädda i cirka 50-55 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan stå o stilla sig innan den stjälps upp.
  5. Smält resterande choklad och ha i några droppar olja,bred den över kakan. Garnera med kanderade rosenblad.
  6. Låt stå svalt tills servering, gärna vila ett dygn då smaken framträder desstu mer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.