Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk gryta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ungerska grytor är alltid fullproppade med grönsaker. Den här grytan innehåller också fläskkött och gör garanterat middagsgästerna mätta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ned fläskköttet i bitar lägg i en bunke. Marinera i peppar, salt, olivolja och eventuella kryddor,valfritt, gärna över natten.
  2. Häll lite olivolja i en stor gryta. Skala och skär ner alla grönsaker och potatis i grova bitar. Börja med att fräsa de hårda rotfrukterna: potatis, lök, morot.
  3. Krydda med paprikapulver och rör om. Ta inte för mycket paprikapulver från början, det är bättre att krydda en gång till på slutet för att få det lagom starkt.
  4. Fortsätt med paprikan, squashen, bönorna och fläskköttet. Fräs på lite.
  5. Skala och finhacka vitlöken och tillsätt den tillsammans med tomatpurén och vattnet. Låt koka på medelvärme i 1 - 1½ timme eller tills köttet känns mört. Skiva sedan korven och tillsätt tillsammans med spenaten. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  6. Ta upp en potatisbit och en fläskbit innan servering och kolla så att de är färdiga.
  7. Servera i djupa tallrikar med gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.