Ungerska grytor är alltid fullproppade med grönsaker. Den här grytan innehåller också fläskkött och gör garanterat middagsgästerna mätta.
Instruktioner
- Skär ned fläskköttet i bitar lägg i en bunke. Marinera i peppar, salt, olivolja och eventuella kryddor,valfritt, gärna över natten.
- Häll lite olivolja i en stor gryta. Skala och skär ner alla grönsaker och potatis i grova bitar. Börja med att fräsa de hårda rotfrukterna: potatis, lök, morot.
- Krydda med paprikapulver och rör om. Ta inte för mycket paprikapulver från början, det är bättre att krydda en gång till på slutet för att få det lagom starkt.
- Fortsätt med paprikan, squashen, bönorna och fläskköttet. Fräs på lite.
- Skala och finhacka vitlöken och tillsätt den tillsammans med tomatpurén och vattnet. Låt koka på medelvärme i 1 - 1½ timme eller tills köttet känns mört. Skiva sedan korven och tillsätt tillsammans med spenaten. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Ta upp en potatisbit och en fläskbit innan servering och kolla så att de är färdiga.
- Servera i djupa tallrikar med gott bröd till.
Publicerat den
3 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar