På alla kalas finns dessa med på buffébordet.
Betydligt billigare att baka än att köpa på bageriet.
Instruktioner
- Smula sönder jästen, smält smör eller margarin i en kastrull och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm 37 grader.
- Häll vätskan i degskålen och rör ut jästen. Tillsätt salt och socker. Mät upp mjölet i ett litermått och se att det inte packar sig.
- Rör i det mesta av mjölet. Spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Jäs degen övertäckt ca 30 min.
- Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar.
Rulla ut varje del till en längd och skär längden i 8 bitar. Forma till bullar.
- Sätt ugnen på medelstark värme 225 grader.
Lägg bullarna på lätt smord plåt. Klipp ett kryss i varje bulle. Jäs ca 30 min.
- Pensla med ägg och strö på vallmofrö.
Grädda ca 10 minuter.
Publicerat den
18 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ååååh, vilket gott bröd! Är inne på min andra sats för idag :) Jättebra recept!
favorit bröd. Lätt att göra.