Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosenbröd med vitlök

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Perfekta bullar till en sallad och annan mat, det går bra att utesluta vitlöken för den som vill det. Gjorde bullarna i dag igen, men nu tog jag vetemjöl special och tog i hackad persilja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Smällt margarinet i en kastrull, tillsätt vatten och låt degvätskan bli fingervarm . Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt ägg, salt, socker, vitlök och nästan allt vetemjölet. Arbeta samman till en slät och smidig deg. Täck med bakduk och låt jäsa 30-40 minuter. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Rulla ut till en längd och dela degen i 16-20 bitar.
  2. Forma till bullar. Placera bullarna på plåt med bakpapper. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 5-8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • look 6 maj 2009

    Jag gjorde dessa bullar i dag och då tog jag vetemjöl special och så tog jag i ca 3 msk hackad persilja...Bullarna blev mycket lättare med vetemjölspecial och jätte goda med hackad persilja.Samma mängd mjöl.

  • susie_q 4 oktober 2011

    Har gjort detta bröd säkert 5 gånger.Nu står en deg på jäsning igen! Älskar detta bröd! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.