Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosenbröd

(2 kommentarer)  
Rosenbröd Rosenbröd
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

På alla kalas finns dessa med på buffébordet. Betydligt billigare att baka än att köpa på bageriet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen, smält smör eller margarin i en kastrull och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm 37 grader.
  2. Häll vätskan i degskålen och rör ut jästen. Tillsätt salt och socker. Mät upp mjölet i ett litermått och se att det inte packar sig.
  3. Rör i det mesta av mjölet. Spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Jäs degen övertäckt ca 30 min.
  4. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar. Rulla ut varje del till en längd och skär längden i 8 bitar. Forma till bullar.
  5. Sätt ugnen på medelstark värme 225 grader. Lägg bullarna på lätt smord plåt. Klipp ett kryss i varje bulle. Jäs ca 30 min.
  6. Pensla med ägg och strö på vallmofrö. Grädda ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • elinmichelle 3 januari 2012

    Ååååh, vilket gott bröd! Är inne på min andra sats för idag :) Jättebra recept!

  • kristinah65 6 augusti 2012

    favorit bröd. Lätt att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.