Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosendahls morotsbröd

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Jättegott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör, blanda i mjölk och vatten och rör ut jästen. Tillsätt sirap, salt, timjan, morötter, grahamsmjöl och till sist vetemjölet lite i taget. Blanda och knåda väl, jäs ca. 45 min. (med bakduk). Ta upp degen och knåda några minuter. Forma till bullar. Jäs på plåt ca. 15 min. (utan bakduk). Pensla med ägg och strö över lite havssalt och timjan.
  2. In i ugnen på 250º i ca. 12 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.