Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosendrömmar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Kakor med hallonsylt och vaniljfyllning som sätts ihop två och två. Spröda och otroligt goda! Med en stjärntyll kan du skapa ett fint rosmönster på kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, flor- och vaniljsocker luftigt. Tillsätt mjöl och maizena i smeten och rör om. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Spritsa med en stjärntyll ut 2½ cm stora toppar med 4 cm mellanrum. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills de har fått färg. Låt dem svalna på ett galler.
  3. Vispa smör, flor- och vaniljsocker luftigt. Lägg sylt på hälften av kakornas undersida. Spritsa fyllningen på resten. Lägg ihop kakorna två och två.
  4. Förvara kakorna i upp till 4 dagar i en tättslutande burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.