- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En mycket god festrätt att bjuda släkt och vänner på. Själv så hade jag "potatisgratäng á la Algot" till denna rätt. Suveränt gott!!!
Instruktioner
- Ansa köttet och ta bort hinnor och fett från filén. Skiva filén i ca 1-1 ½ cm tjocka skivor. Krydda med salt och rosépeppar.
Bryn fläskfiléskivorna ett par minuter på bägge sidorna.
Lägg dom därefter på ett fat vid sidan om. Lägg över folie.
- Späd stekskyn med grädde och mjölk och låt det koka upp. Krydda försiktigt med salt, socker och rosépeppar. Smaka av.
Lägg i fläskfiléskivorna och låt dem puttra med i ca 20-25 minuter. Späd med mer grädde eller mjölk om det behövs.
- Strö i maizenamjöl under omrörning, lite i sänder, till lagom tjock konsistens. Häll i lite guldsoya och smaka av och krydda mer om det skulle behövas.
- Sallad:
Blanda salladssorterna, skivad rödlök och pinjénötter. Häll över olja och salta och peppra.
- Svart vinbärsgelé och denna sallad är gott som tillbehör till denna rätt.
Servera klyftpotatis, råstekt eller kokt potatis till denna rätt.
Även en god potatisgratäng passar bra till.
- Bjud gärna på ett gott rött vin till till denna rätt.
Smaklig spis!
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar