Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosépepparstekt marulk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För den lite finare middagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Torka av fiskfilén med hushållspapper. Stöt rosépepparn i en mortel och gnid in kryddan runt om filén. Salta lätt runt om och bryn fisken i oljan i stekpanna. Sätt in fisken på nedre falsen i ugnen. Stek den färdig i ugnen, 10-15 minuter.
  3. Skölj salladslökarna noga. Skär det gröna i skivor och lägg i en kastrull. Häll på fiskbuljong och vin. Koka löken mjuk, cirka 10 minuter. Häll allt i en hög mixer och finfördela till en slät sås. Häll tillbaka den i grytan och koka upp igen. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och vispa ner redningen i såsen. Smaka av med salt och peppar. Skiva det vita på salladslökarna och låt koka med i såsen någon minut.
  4. Koka potatisarna och pressa dem. Krydda 1/3 av mängden med dill, salt och peppar. Varva vit, grön och slutligen vit potatis i runda mått. Tryck ihop väl till små bakelser.
  5. Skiva fiskfilén och servera med potatis och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.