För den lite finare middagen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Torka av fiskfilén med hushållspapper. Stöt rosépepparn i en mortel och gnid in kryddan runt om filén. Salta lätt runt om och bryn fisken i oljan i stekpanna. Sätt in fisken på nedre falsen i ugnen. Stek den färdig i ugnen, 10-15 minuter.
- Skölj salladslökarna noga. Skär det gröna i skivor och lägg i en kastrull. Häll på fiskbuljong och vin. Koka löken mjuk, cirka 10 minuter.
Häll allt i en hög mixer och finfördela till en slät sås. Häll tillbaka den i grytan och koka upp igen. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och vispa ner redningen i såsen. Smaka av med salt och peppar. Skiva det vita på salladslökarna och låt koka med i såsen någon minut.
- Koka potatisarna och pressa dem. Krydda 1/3 av mängden med dill, salt och peppar. Varva vit, grön och slutligen vit potatis i runda mått. Tryck ihop väl till små bakelser.
- Skiva fiskfilén och servera med potatis och sås.
Publicerat den
9 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar