Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarin- och citronfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En dubbelmarinerad fläskfilé som serveras kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg fläskfilén i en ugnsfast form tillsammans med smöret. Sätt i en ugnstermometer i den tjockaste delen av filén. Sätt in köttet i ugnen.
  3. När termometern nått 65 grader efter cirka 25 minuter är köttet färdigt.
  4. Koka under tiden upp ingredienserna till marinad 1 i en kastrull. Låt svalna.
  5. Lägg den avsvalnade fläskfilén i marinad 1, täck över och förvara i kylen över natten.
  6. Ta upp köttet och skiva det mycket tunt. Lägg upp skivorna på ett serveringsfat. Blanda samman ingredienserna till marinad 2 och slå den över fläskfilén.
  7. Låt dra en halvtimme före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 16 april 2012

    Ditt recept är likt det jag la in (senare än du!) på oxfilé i två marinader! Jag förstår inte att jag inte såg att det redan fanns, måste ha varit pga sökning på oxfilé. Nåväl, gottigott gottär det hur som och en stor favorit här hemma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.