Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarin- pinjenötskakor

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Läckra kakor med polenta och med en smakrik och knaprig topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosmarin- och pinjenötstopping: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de är vackert gyllenbruna. Skär vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vaniljstång och frön, grädde, sirap, socker och smör i en kastrull. Låt allt koka upp och ta sedan kastrullen från plattan. Vispa ner vetemjölet och rör ner de rostade pinjenötterna samt rosmarinkvisten. Häll över allt i en skål och plasta in. Låt stå och svalna medan du gör polentakakorna.
  2. Polentakakor: Rör smör, florsocker, vaniljsocker och salt krämigt i en bunke. Rör ner vetemjöl och polenta. Använd händerna för att nypa ihop allt till en smidig deg. Den ska vara fast och väldigt torr. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord. Ta ut runda kakor, 3-4 cm i diameter. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Klicka på lite rosmarin- och pinjenötstopping på kakorna. Tryck ner ett barr färsk rosmarin i varje hög med topping. Grädda kakorna i 175 grader i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.