Läckra kakor med polenta och med en smakrik och knaprig topping.
Instruktioner
- Rosmarin- och pinjenötstopping:
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de är vackert gyllenbruna. Skär vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vaniljstång och frön, grädde, sirap, socker och smör i en kastrull. Låt allt koka upp och ta sedan kastrullen från plattan. Vispa ner vetemjölet och rör ner de rostade pinjenötterna samt rosmarinkvisten. Häll över allt i en skål och plasta in. Låt stå och svalna medan du gör polentakakorna.
- Polentakakor:
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och salt krämigt i en bunke. Rör ner vetemjöl och polenta. Använd händerna för att nypa ihop allt till en smidig deg. Den ska vara fast och väldigt torr. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord. Ta ut runda kakor, 3-4 cm i diameter. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Klicka på lite rosmarin- och pinjenötstopping på kakorna. Tryck ner ett barr färsk rosmarin i varje hög med topping. Grädda kakorna i 175 grader i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Publicerat den
15 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar