Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinbakade färskpotatisar med färskost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ugnsrostad färskpotatis fylld med tomat- och yoghurtdipp är en tacksam rätt på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 190°
  2. Skrubba och tvätta potatisen. Torka av den och lägg i en bunke. Krydda med peppar, olivolja, vitlöksklyftorna som du krossat samt kvistarna med rosmarin.
  3. Fyll en ugnsfast form med grovsalt och placera ut potatisen ovanpå, låt vitlök och rosmarin följa med.
  4. Baka i ugn på 190 grader, 20–25 minuter.
  5. Ta upp tomaterna ur burken och låt rinna av på ett papper. Hacka dem och blanda med yoghurten samt krydda med salt och svartpeppar.
  6. Skär ett litet snitt i varje varm potatis så att man kan pressa ihop dem och ”fylla” med lite färskost. Servera som tilltugg till drinken eller i en buffé.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.