Ugnsrostad färskpotatis fylld med tomat- och yoghurtdipp är en tacksam rätt på buffébordet.
Instruktioner
- Ugn 190°
- Skrubba och tvätta potatisen. Torka av den och lägg i en bunke. Krydda med peppar, olivolja, vitlöksklyftorna som du krossat samt kvistarna med rosmarin.
- Fyll en ugnsfast form med grovsalt och placera ut potatisen ovanpå, låt vitlök och rosmarin följa med.
- Baka i ugn på 190 grader, 20–25 minuter.
- Ta upp tomaterna ur burken och låt rinna av på ett papper. Hacka dem och blanda med yoghurten samt krydda med salt och svartpeppar.
- Skär ett litet snitt i varje varm potatis så att man kan pressa ihop dem och ”fylla” med lite färskost. Servera som tilltugg till drinken eller i en buffé.
- Lycka till!
Publicerat den
1 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar