Instruktioner
Strimla blekselleri och hacka 1 gul lök. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull, pressa i 1 vitlöksklyfta och tillsätt socker, sellerin och löken.
Fräs på medelhög värme i 5 minuter.
Koka ris.
Tillsätt krossade tomater, 1 tsk rosmarin, 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar i kastrullen med grönsaker.
Sjud på svag värme i ca 25 minuter.
Hacka 1 gul lök. Blanda löken med ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 1,5 tsk rosmarin, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke.
Tillsätt lammfärs, blanda ihop och forma färsen till 8 biffar.
Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek biffarna i två omgångar på medelhög värme i 4 minuter/sida.
Lägg biffarna på ett övertäckt fat allteftersom de blir klara.
Skölj salladsmix och servera till lammfärsbiffarna, tomatsåsen och riset.