Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarindoftande lammfärsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Pröva att ersätta nötfärs med lammfärs i biffar, i köttfärssås och i tacofärsen.

Ingredienser

Instruktioner

Strimla blekselleri och hacka 1 gul lök. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull, pressa i 1 vitlöksklyfta och tillsätt socker, sellerin och löken. Fräs på medelhög värme i 5 minuter. Koka ris. Tillsätt krossade tomater, 1 tsk rosmarin, 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar i kastrullen med grönsaker. Sjud på svag värme i ca 25 minuter. Hacka 1 gul lök. Blanda löken med ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 1,5 tsk rosmarin, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke. Tillsätt lammfärs, blanda ihop och forma färsen till 8 biffar. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek biffarna i två omgångar på medelhög värme i 4 minuter/sida. Lägg biffarna på ett övertäckt fat allteftersom de blir klara. Skölj salladsmix och servera till lammfärsbiffarna, tomatsåsen och riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.